نماز برهنگان که در رساله اومده چگونه است متوجه نشدم ؟

آیت الله خامنه ای : اگر نمازگزار، ساترى- حتى از برگ درخت- پیدا نکند، در صورتى که از دید ناظر محترم در امان باشد بنابر اقوا باید در حالت ایستاده به صورت برهنه نماز بخواند. و اگر از دید ناظر محترم در امان نباشد باید در حالت نشسته نماز بخواند. و در هر دو حالت باید براى رکوع و سجده اشاره نماید و باید اشاره براى سجده را بیشتر (از رکوع) به سمت پایین قرار دهد و اگر ایستاده نماز مى‏خواند باید «قُبل» خود را با دست بپوشاند و اگر نشسته نماز مى‌‏خواند باید با ران‏ هایش آن را بپوشاند.

آیت الله مکارم شیرازی : هرگاه برهنه است و چیزی برای پوشانیدن بدن در نماز ندارد، چنانچه احتمال می دهد تا آخر وقت پیدا کند، احتیاط آن است که نماز را به تأخیر اندازد و اگر پیدا نکرد چنانچه کسی او را می بیند باید نشسته نماز بخواند و عورت خود را به این وسیله بپوشاند و اگر کسی او را نمی بیند ایستاده نماز بخواند و بنابر احتیاط واجب عورت را با دست بپوشاند و رکوع و سجود را با اشاره انجام دهد و برای سجود سر را قدری پایین تر بیاورد.

آیت الله وحید خراسانی : اگر لباس در حال ایستادن عورت را مى پوشاند ولى ممکن است در حال دیگر ـ مثلا در حال رکوع یا سجود ـ نپوشاند ، چنانچه موقعى که عورت او پیدا مى شود به وسیله اى آن را بپوشاند ، نماز او صحیح است ، ولى احتیاط مستحبّ آن است که با آن لباس نماز نخواند.

ـ   انسان مى تواند در حال نماز خود را با علف و برگ درختان بپوشاند ، ولى احتیاط مستحبّ آن است که وقتى خود را با اینها بپوشاند که چیز دیگر نداشته باشد.

ـ   اگر چیزى غیر از گل ندارد که عورت خود را با آن بپوشاند ، بنابر احتیاط واجب بین نماز اختیارى با پوشاندن عورت به گل و نماز اضطرارى عریان جمع کند.

ـ   اگر چیزى ندارد که در نماز خود را با آن بپوشاند ، چنانچه احتمال دهد که تا آخر وقت پیدا مى کند ، احتیاط مستحبّ آن است که نماز خود را تأخیر بیندازد ، و اگر چیزى پیدا نکرد ، در آخر وقت مطابق وظیفه اش نماز بخواند ، و مى تواند هم نماز خود را بخواند ، و اگر تا آخر وقت چیزى پیدا نکرد نماز او صحیح است ، و اگر پیدا کرد اعاده کند.

ـ   کسى که مى خواهد نماز بخواند ، اگر براى پوشاندن عورت خود حتّى گل و لجن نداشته باشد ، در صورتى که ناظر محترم عورت او را نمى بیند ، ایستاده نماز بخواند و بنابر احتیاط واجب دست را بر عورت خود بگذارد ، و باید رکوع و سجود را با اشاره به جا آورد ، و بنابر احتیاط واجب اشاره سجود را بیشتر نماید.

و اگر به گونه اى است که ناظر محترم او را مى بیند ، باید نشسته نماز بخواند و رکوع و سجود را با اشاره به جا آورد ، و بنابر احتیاط واجب اشاره سجود را بیشتر نماید.

 

ـ   اگر چیزى ندارد که در نماز عورت خود را با آن بپوشاند ، واجب است اگر چه به کرایه یا خریدارى باشد تهیّه نماید ، ولى اگر تهیّه آن به قدرى پول لازم دارد که نسبت به دارایى او زیاد است ، یا طورى است که اگر پول را به مصرف لباس برساند به حال او ضرر دارد ، تهیّه آن لازم نیست ، و مى تواند به دستورى که براى برهنگان ذکر شد نماز بخواند ، یا تحمّل ضرر کند و با ساتر نماز بخواند.

ـ   کسى که لباس ندارد ، اگر دیگرى لباس به او ببخشد یا عاریه دهد ، چنانچه قبول کردن آن براى او حرجى نباشد باید قبول کند ، بلکه اگر عاریه کردن یا طلب بخشش براى او حرجى نیست ، باید از کسى که لباس دارد طلب بخشش یا عاریه نماید.

آیت الله فاضل لنکرانی: اگر کسی دروقت نماز لباس نداشته باشد  و هیچ ساتری برای عورت خود نداشته باشد؛ مى تواند در نماز خود را با علف و برگ و اگر برگ و علف هم  نباشد دراین صورت  مى تواند برهنه نماز بخواند.

در صورتى که نامحرم او را مى بیند باید نشسته نماز بخواند و عورت خود را با ران خود بپوشاند. و اگر کسى او را نمى بیند ایستاده نماز بخواند و جلو خود را با دست بپوشاند و در هر صورت، رکوع و سجود را با اشاره انجام دهد و براى سجود سر را قدرى پائین تر مى آورد.

هم چنین اگر کسی لباسش نجس است و ساتر پاک ندارد و امکان اب کشیدن لباس هم نباشد برهنه به صورتی که گفته شد نماز بخواند.

اما اگر به خاطر سرما و یا جهات دیگر نتواند لباس را در بیاورد با همان لباس نجس نماز بخواند صحیح است.

http://talabehpasokhgoo.parsiblog.com/